10/10/24

MAGIC 1: Σε Αίγινα - Ύδρα με 30+ κόμβους.


Τον περυσινό Ιούνιο, όταν ξεκινούσαν τα δρομολόγια του CAT I, οι πλοιοκτήτες επέμεναν ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή της εταιρείας Magic Sea Ferries. Τον φετινό Απρίλιο οι δηλώσεις τους έγιναν πράξη, με την ανακοίνωση απόκτησης ακόμα ενός πλοίου, του MAGIC 1, προκειμένου να δρομολογηθεί κατά την καλοκαιρινή σεζόν.

Και μάλιστα πρόκειται για νεότευκτο, ναυπήγησης Νοεμβρίου 2023, που αναδείχθηκε έτσι στο νεότερο πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας. Επιπλέον, έκπληξη αποτέλεσε η είσοδος της εταιρείας στην αγορά του Αργοσαρωνικού παρά την πληθώρα πλοίων που ήδη ταξιδεύουν εκεί, καθώς η ραγδαία αύξηση της επιβατικής κίνησης τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι υπάρχει χώρος για νέες προσθήκες.

Η αρχική αίτηση της εταιρείας αφορούσε διπλά ημερήσια δρομολόγια σε Πειραιά-Αγία Μαρίνα Αίγινας-Ύδρα-Σπέτσες, αλλά η πρόταση δεν έγινε συνολικά δεκτή. Μετά από τροποποίηση των ωραρίων, το MAGIC 1 κράτησε δύο δρομολόγια από Πειραιά για Αγία Μαρίνα και Ύδρα –ένα στις 08:25 και ένα στις 16:10 (τις Κυριακές στις 16:25).

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως το τέλος της δρομολογιακής περιόδου υπάρχουν μικρές τροποποιήσεις. Το πλοίο αποκτήθηκε από την εταιρεία Magestic Fast Ferry της Σιγκαπούρης τον περασμένο Μάρτιο και ξεκίνησε το ταξίδι του για την Ελλάδα στις 4 Απριλίου.