10/10/24

Γενική Διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen από την FTI!


Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ασφαλιστική και αντασφαλιστική ομοσπονδία, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε ως νέα γενική διευθύντρια της ένωσης. Στις 4 Νοεμβρίου 2024 η Thea θα διαδεχθεί την Michaela Koller, η οποία διετέλεσε γενική διευθύντρια της Insurance Europe τα τελευταία 18 χρόνια,.

Η Thea Utoft Høj Jensen εντάσσεται στην Insurance Europe από την παγκόσμια εταιρεία FTI Consulting, όπου είναι ανώτερη διευθύνουσα σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο γραφείο της στις Βρυξέλλες. Διαθέτει εμπειρία σχεδόν δύο δεκαετίες όσον αφορά τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καθώς και των ευρωπαϊκών υποθέσεων, έχοντας εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, μεταξύ άλλων και για την κυβέρνηση της Δανίας.

Η Thea Utoft Høj Jensen δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων στην ηγεσία της Insurance Europe για την εμπιστοσύνη της. Ανυπομονώ να εργαστώ εκ μέρους κάθε μέλους, για να συνεχίσω να προωθώ τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ασφαλίσεις και οι αντασφαλίσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία. Είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένη που θα ενταχθώ σε μια ομάδα της Insurance Europe η οποία χαίρει μεγάλης εκτίμησης για τις γνώσεις και την εμπειρία της».

Η απερχόμενη γενική διευθύντρια, Michaela Koller, σχολίασε: «Είμαι υπερήφανη για όσα πετύχαμε μαζί στην Insurance Europe κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως γενική διευθύντρια. Πάντα ήμουν και θα είμαι παθιασμένη με τον κλάδο, καθώς η ασφάλιση έχει σημασία για τους ανθρώπους και την οικονομία. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι η Thea θα συνεχίσει να κατευθύνει την ομοσπονδία προς τα εμπρός και της εύχομαι κάθε επιτυχία».

Ο Frédéric de Courtois, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Insurance Europe νωρίτερα μέσα στον χρόνο και είναι επίσης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου AXA, σχολίασε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά τη Thea στην Insurance Europe. Η εκτεταμένη εμπειρία της που εργάζεται εντός και εκτός των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, σε συνδυασμό με την ευρεία γνώση του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για την ομοσπονδία. Η απόφαση της Michaela να παραιτηθεί μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας είναι σίγουρα μια απώλεια όχι μόνο για την Insurance Europe, αλλά και για τον κλάδο στο σύνολό του. Έχει αφήσει μια ισχυρότερη ομοσπονδία που χαίρει μεγάλου σεβασμού και απίστευτα καλής διαχείρισης, θεμέλια πάνω στα οποία δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Thea θα βασιστεί για το μέλλον».