10/21/24

Θεόνη: Αύξηση τζίρου άνω του 20% στα 30 εκατ. ευρώ φέτος! Στις αρχές του 2025 ξεκινά το νέο logistics center.



Οι επιδόσεις του 2023 και το πλήγμα από τον Daniel, η ενίσχυση των εξαγωγών, η νέα συσκευασία PET με ενσωματωμένο το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στο καπάκι και οι σημαντικές επενδύσεις με πρόσημο βιωσιμότητας.


Κύκλο εργασιών 24 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ κέρδη κατέγραψε το 2023 η Θεόνη, που δραστηριοποιείται στον χώρο του εμφιαλωμένου νερού. Όπως μάλιστα σημείωσαν τα στελέχη της, οι επιδόσεις αυτές κατεγράφησαν παρά το σημαντικό διάστημα που η εταιρεία αναγκάστηκε να παραμείνει στην ουσία ανενεργή λόγω των καταστροφών που είχε προκαλέσει στην περιοχή της Θεσσαλίας η κακοκαιρία Daniel. Συγκεκριμένα η μονάδα έμεινε κλειστή για 2 μήνες ενώ χρειάστηκαν 6 μήνες για την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς. Yυπενθυμίζεται πως το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το οποίο διακρίνεται για το pH του με τιμή 8, αναβλύζει από φυσική πηγή, σε υψόμετρο 1100 μ., στην οροσειρά των Αγράφων του Νομού Καρδίτσας ενώ εμφιαλώνεται σε μονάδα εμφιάλωσης, με έδρα το χωριό Βατσουνιά, στο Μουζάκι επίσης του νομού Καρδίτσας. Τα στελέχη της εταιρείας έκαναν λόγο για σημαντική οικονομική ζημιά, η οποία καλύφθηκε κατά 2,7 εκατ. ευρώ από ασφαλιστική εταιρεία και κατά το υπόλοιπο μέρος από ίδια κεφάλαια.

Αύξηση τζίρου πάνω από 20% φέτος

Για φέτος, τα στελέχη της Θεόνη προβλέπουν πως η εταιρεία θα κλείσει την χρονιά με τζίρο κοντά στα 32-33 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδος που θα κυμαίνεται πάνω από 20%. Η άνοδος αυτή αναμένεται να προκύψει από αύξηση πελατολογίου και όγκου πωλήσεων και δεν θα είναι πληθωριστική καθώς σύμφωνα με τους ανθρώπους της Θεόνη, η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει φέτος σε ανατιμήσεις. Σημειώνεται πως το Θεόνη διατηρεί την τρίτη θέση στην αγορά λιανικής όσον αφορά τα επώνυμα προϊόντα εμφιαλωμένου νερού, με το μερίδιο της να ανέρχεται πλέον στο 9,5%.

Στόχος η ενίσχυση των εξαγωγών

Η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές σε 20 χώρες αλλά σήμερα οι πωλήσεις αυτές αντιστοιχούν σε μόλις 2% του συνολικού τζίρου της. Η ενίσχυση του εξαγωγικού αποτυπώματος της εταιρείας , με όπλο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού Θεόνη, συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες της διοίκησης για την συνέχεια. Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν οι άνθρωποι της, αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη προχωρημένες συζητήσεις «με δυο πολύ μεγάλες εταιρείες» εκτός συνόρων.

Νέα συσκευασία PET με Braille στο καπάκι

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο περιθώριο της εκδήλωσης κατά την οποία το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ παρουσίασε τη νέα συσκευασία PET με ενσωματωμένο το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille στο καπάκι παρουσίασε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Με αυτή την κίνηση , η εταιρεία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην ενίσχυση της προσβασιμότητας και της ισότητας για άτομα με οπτική αναπηρία, ενώ αποτελεί την πρώτη ελληνική εταιρεία στον τομέα των εμφιαλωμένων νερών που προχωρά σε αυτή την πρωτοβουλία.

Επένδυση 9,2 εκατ. ευρώ για νέες γραμμές παραγωγής

Η υλοποίηση αυτής της συσκευασίας είναι αποτέλεσμα επένδυσης ύψους 5.500.000€, η οποία αφορά την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής PET, που ολοκληρώθηκε στις αρχές του παρόντος έτους, Μέσω της νέας αυτής γραμμής παραγωγής, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ πλέον μπορεί να τοποθετεί τα νέα συμπεριληπτικά καπάκια στις συσκευασίες του.


Η εταιρεία προχώρησε σε επιπλέον επενδύσεις ύψους 3.700.000€ για την εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής γυάλινων και χάρτινων συσκευασιών. Οι συγκεκριμένες γραμμές, που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2024 αντίστοιχα, συμβάλλουν καθοριστικά στη στρατηγική της εταιρείας για την προώθηση αειφορίας μέσω της χρήσης βιώσιμων υλικών και καινοτόμων λύσεων συσκευασίας φιλικών προς το περιβάλλον.

12 εκατ ευρώ για το logistics center που ξεκινά το 2025

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας, το ΘΕΟΝΗ επενδύει 12 εκατ. ευρώ στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου Logistic Center, στον Δήμο Μουζακίου πολύ κοντά στην μονάδα εμφιάλωσης της εταιρείας. Η νέα αυτή εγκατάσταση, συνολικής έκτασης 36.000 τ.μ. και καλυπτόμενης επιφάνειας 7.618 τ.μ., θα αποτελέσει κομβικό σημείο για τις ανάγκες αποθήκευσης και διανομής της εταιρείας καθώς διαθέτει χώρους για 5000 παλέτες. . Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 60 νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία, ενώ η πρώτη φάση ολοκλήρωσης αναμένεται έως το τέλος του 2024, με πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2025.