Η Eurobank Equities και ο επικεφαλής ανάλυσης Σταμάτης Δραζιώτης αυξάνουν την τιμή στόχο για τη μετοχή Fourlis στα 5,7 ευρώ από 5,45 ευρώ πριν με τη σύσταση σε «αγορά» (buy). «Οι μετοχές έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από τα μέσα του 2023 από μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής επιβράδυνσης των μεγεθών στο β’ εξάμηνο πέρυσι, την υποτονική αποτίμηση που συνδέεται με την εταιρεία ακινήτων (REIC) μετά την ΙΡΟ, το επίπεδο πολυπλοκότητας, καθώς η εταιρεία ακινήτων επεκτείνεται (ένταση κεφαλαίου, αυξανόμενη μόχλευση), το dilution στα κέρδη από την αύξηση της συμμετοχής της μειοψηφίας στα κέρδη και την αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων (που σχετίζονται με την REIC). Παρόλο που παραμένει κάποια βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα όσον αφορά την έκταση της αύξησης των κερδών, καθώς αυτή εξαρτάται από τους όγκους και όχι από την τιμολόγηση, σε αυτά τα επίπεδα θεωρούμε ότι η μετοχή είναι επαρκώς απαλλαγμένη από τον κίνδυνο, καθώς τόσο η REIC (διαπραγμάτευση σε έκπτωση 38% περίπου επί της καθαρής αξίας) όσο και οι άλλες δραστηριότητες (διαπραγμάτευση σε 4 φορές τον δείκτη EV/EBITDAaL φέτος) υποδεικνύουν μια αρκετά ελκυστική στροφή κινδύνου-απόδοσης», εκτιμά ο επικεφαλής ανάλυσης της Eurobank Equities.
«Αναμένουμε ότι οι στόχοι αυτοί θα αναθεωρηθούν υψηλότερα μετά τη συμφωνία αδειοδότησης με την Foot Locker (FL). Οι εκτιμήσεις μας για το 2027 παραμένουν αρκετά συντηρητικές και κάτω από την προηγούμενη καθοδήγηση της διοίκησης, ακόμη και με τη συμπερίληψη της FL, καθώς ενσωματώνουμε πιο μέτρια λειτουργική μόχλευση (περιθώριο EBIT κάτω από 7% έναντι στόχου 8% της διοίκησης) δεδομένης της εξαρτώμενης από τον όγκο φύσης της ανάπτυξης, προτιμώντας να σφάλουμε στη συντηρητική πλευρά. Ακόμα και έτσι, οι προβλέψεις μας μεταφράζονται σε ετήσια αύξηση του EBIT κατά 20% έως το 2027, μια αρκετά ελκυστική πρόταση. Κατά την άποψή μας, η συνεπής απόδοση από εδώ και στο εξής είναι απαραίτητη για να οδηγήσει τη μετοχή υψηλότερα στο φάσμα των αποτιμήσεων», καταλήγει ο Δραζιώτης.
Η Piraeus Securities και ο Ιάκωβος Κουρτέσης επισημαίνουν την εξαιρετική πορεία της Κρι Κρι και εξηγούν τι σημαίνει η δυναμική του κατεψυγμένου γιαουρτιού στις ΗΠΑ και οι νέες συμφωνίες ιδιωτικής ετικέτας (private label) σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές.
«Αποτιμούμε την Κρι Κρι λαμβάνοντας υπόψη τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης του Ομίλου στο μέλλον, τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμά του και τις καλές μερισματικές αποδόσεις και αποδίδουμε έναν πολλαπλασιαστή EV/EBITDA για το 2025 της τάξης των 9 φορών υποδεικνύοντας έκπτωση 20% έναντι του ευρύτερου ομίλου ομολόγων του. Η αποτίμηση προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF) μας δημιουργεί ένα στόχο τιμής στα 16,46 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η αποτίμησή μας με τη χρήση πολλαπλασιαστών EV/EBITDA δημιουργεί μια τιμή στόχο των 15,15 ευρώ ανά μετοχή. Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων (50% για την DCF και 50% με χρήση πολλαπλασιαστών EV/EBITDA) παράγει τιμή-στόχο 15,80 €/μετοχή, με συνολική απόδοση 31,9% από τα τρέχοντα επίπεδα», εξηγεί ο αναλυτής της Piraeus Securities.
«Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2024, η Κρι Κρι ξεκίνησε το frozen yogurt (κατεψυγμένο γιαούρτι) της στην ΗΠΑ ξεκινώντας από έξι (6) σούπερ μάρκετ στο Τέξας. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο για τον Όμιλο, καθώς ανοίγει νέες ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν πιο εμφανείς, από το 2025. Η επέκταση του Ομίλου στην ελληνική αγορά, μαζί με την ανακοίνωση νέων συμφωνιών ιδιωτικής ετικέτας σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γαλλία και η Ρουμανία, αναμένεται να επιτρέψουν στον Όμιλο να επιτύχει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες από το λανσάρισμα του κατεψυγμένου γιαουρτιού στην αγορά των ΗΠΑ, μαζί με τις νέες συμφωνίες ιδιωτικής ετικέτας σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και την υποστηρικτική αποτίμηση για το μέλλον, δίνουμε σύσταση υπεραπόδοσης (outperform) και τιμή στόχο €15,80 ανά μετοχή, με περιθώριο ανόδου 27,4% από τα τρέχοντα επίπεδα για τη μετοχή της Κρι Κρι», υπογραμμίζει ο Κουρτέσης.
Η ΑΧΙΑ και οι αναλυτές Κωνσταντίνος Ζούζουλας και Χριστιάνα Τζουκαλά εκτιμούν ότι οι αλλαγές στη Σαράντης οδηγούν σε αλλαγή ταχύτητας και για αυτό ξεκινούν την κάλυψη της μετοχής της με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 15,10 ευρώ ανά μετοχή.
«Η τιμή της μετοχής της Σαράντης έχει σημειώσει αύξηση 31% φέτος, αλλά θεωρούμε ότι τα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης δεν αντανακλούν ακόμη τα θετικά της νέας στρατηγικής. Ο όμιλος διαπραγματεύεται σήμερα με P/E και EV/EBITDA για το 2025 στις 13,2 φορές και στις 8,7 φορές αντίστοιχα, τα οποία συγκρίνονται με P/E και EV/EBITDA 19,9 φορές και 12,1 φορές για μια επιλεγμένη ομάδα ομοειδών εταιρειών», εξηγούν οι Ζούζουλας και Τζουκαλά.
Ο Σαράντης, ένας όμιλος καταναλωτικών προϊόντων, έχει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης των εσόδων του, λόγω της έκθεσής του σε μια περιοχή με επεκτεινόμενη οικονομική δραστηριότητα (Κεντρική Ανατολική και Νότια Ευρώπη) καθώς ο όμιλος αξιοποιεί το ευρύ χαρτοφυλάκιο γνωστών εμπορικών σημάτων και το μοναδικό, για την περιοχή, δίκτυο διανομής του.
«Ο όμιλος βρίσκεται στο κατώφλι σημαντικής αλλαγής στρατηγικής. Η νέα διοίκηση (ανέλαβε στα μέσα του 2023) επικεντρώνεται στα κερδισμένα εμπορικά σήματα (HERO), ενώ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία περιορισμού των συνολικά προσφερόμενων προϊόντων (μείωση των κωδικών κατά 40%). Η στρατηγική αυτή θα επιτρέψει την καλύτερη διείσδυση στην αγορά και την αύξηση της αποτελεσματικότητας που θα οδηγήσει σε ισχυρή διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους. Η επέκταση σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές μέσω εξαγωγών προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης δέρματος με μοντέλο διανομής χαμηλού κόστους, αποτελεί βασικό στοιχείο της νέας στρατηγικής, στοχεύοντας σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής», εξηγούν οι αναλυτές της ΑΧΙΑ.
«Υπολογίζουμε ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 9,1% για την περίοδο 2023-2028 με προβλεπόμενο ρυθμό αύξηση των EBITDA σε 14,5% και στα κέρδη ανά μετοχή σε 15,3%. Μέχρι το 2028 (το έτος λήξης της περιόδου καθοδήγησης της διοίκησης), η υψηλή λειτουργική κερδοφορία (2028 EBITDA 121,2 εκατ. ευρώ), σε συνδυασμό με την υψηλή ικανότητα μετατροπής μετρητών και τις στοχευμένες επενδύσεις, θα επιτρέψουν στη Σαράντης (όμιλος ουσιαστικά χωρίς μόχλευση) να αυξήσει την καθαρή ταμειακή θέση σε εκτιμώμενα 211 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα, υπολογίζουμε ότι θα διατηρηθεί η στρατηγική διανομής μερίσματος», καταλήγει η ΑΧΙΑ.