9/25/24

Allianz Trade: Με νέα γραφεία και πολλές καινοτόμες λύσεις για τους πελάτες της!



Η Allianz Trade, ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση πιστώσεων, άνοιξε στις 17 Σεπτεμβρίου 2024 και επίσημα τις πόρτες των νέων ανακαινισμένων γραφείων της στην Αθήνα.

Οι νέοι σύγχρονοι χώροι, εκτός από την αναβάθμιση της καθημερινότητας των στελεχών της Allianz Trade, σηματοδοτούν και τις προθέσεις του ομίλου Allianz για την ελληνική και κυπριακή αγορά.

 Ο παγκόσμιος ηγέτης στην ασφάλιση πιστώσεων και ο κορυφαίος πάροχος στους τομείς των εγγυήσεων, της διεκδίκησης των απαιτήσεων και του πολιτικού κινδύνου διεθνώς, προβλέπει σήμερα τον εμπορικό και πιστωτικό κίνδυνο για να προστατέψει τις ταμιακές ροές του αύριο, ενώ προστατεύει τις εταιρείες ώστε να συναλλάσσονται εμπορικά και να πληρώνονται.

Η διευθύνουσα σύμβουλος, κ. Τερέζα Σκαρλάτου, με πολιτική εμπειρία και εξειδίκευση στις ασφαλίσεις πιστώσεων, μας καλωσόρισε στα νέα γραφεία της εταιρείας και μοιράστηκε μαζί μας το όραμα της Allianz Trade στην Ελλάδα αλλά και τους στόχους της ανακαίνισης των γραφείων: 

"Με πολύ μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στα ανακαινισμένα μας γραφεία. Η Allianz Trade αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην ασφάλιση πιστώσεων και κορυφαίο πάροχο εγγυήσεων σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Η παρουσία μας στην Ελλάδα έχει ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, την οικονομική σταθερότητα και την ανάπτυξη εταιρειών σε Ελλάδα και Κύπρο συνεχόμενα για πάρα πολλά χρόνια. Με τα νέα μας γραφεία, επενδύοντας στα νέα μας γραφεία και στον εκσυγχρονισμό τους, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε τη σταθερότητα που μας διακρίνει, το όραμα προς μία συνεχόμενη πρόοδο τόσο για τους ανθρώπους μας, που αποτελούν και το κλειδί της επιτυχίας μας, και να τους προσφέρουμε ένα σύγχρονο δημιουργικό, ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, όσο και τη δέσμευσή μας προς την αγορά, να είμαστε εδώ, να προσφέρουμε συνεχώς αναβαθμισμένες και καινοτόμες λύσεις για την ασφαλή τους πορεία προς την ανάπτυξη".

Η κ. Ήβη Μελακοπίδη, Senior HR Manager της Allianz Trade στην Ελλάδα, μας μιλάει για τις αλλαγές που ευελπιστεί να φέρει η ανακαίνιση των γραφείων στην καθημερινότητα και την εργασία των στελεχών της εταιρείας: "Ήταν από το στάδιο του σχεδιασμού, που οραματιζόμασταν ένα χώρο γραφείων ευχάριστο φωτεινό, άνετο και μοντέρνο. Δημιουργήσαμε διαφορετικές ζώνες σύμφωνα με τα πρότυπα της Allianz, λέγονται WOW (Ways of Working), δηλαδή μια ζώνη για συγκέντρωση, μια ζώνη για συνεδριάσεις, μια ζώνη για χαλάρωση, όπως είναι το μπαλκόνι και η μεγάλη κουζίνα. Έτσι για να μπορεί ο καθένας να πει ότι γίνεται η ζωή του μέσα στο γραφείο όσο πιο λειτουργική γίνεται. Η ανακαίνιση συνολικά θα έχει πολύ θετική επίδραση στην καθημερινή διάθεση των εργαζομένων μας και στην απόδοσή τους."

Ποιες αλλαγές γίναν στα νέα γραφεία της Allianz Trade, η κ. Ζέτα Γκέκα, CFO της εταιρείας, μας απαντά: "Οι κύριες αλλαγές περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού, τη δημιουργία ανοιχτών χώρων εργασίας, την προσθήκη περισσότερων χώρων συνεργασίας και συνεδριάσεων, καθώς και τη βελτίωση των χώρων αναψυχής. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, εγκαταστήσαμε LED φωτισμό νέας τεχνολογίας, που σίγουρα είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον και παράλληλα εξοικονομούμε ενέργεια μέχρι και 90%. Επίσης εφαρμόσαμε λύσεις που θα μειώσουν την χρήση πλαστικού και χαρτιού και θα ενισχύσουν την ανακύκλωση.

Τέλος δημιουργήσαμε χώρους πρασίνου και κάναμε πρόβλεψη για πρόσβαση και χώρο για ΑμεΑ. Συνολικά, τα νέα μας γραφεία πληρούν όλα τα σύγχρονα πρότυπα και είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε και διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια".

Με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας των γραφείων, η κυρία Σκαρλάτου στέλνει τέλος το δικό της μήνυμα στους συνεργάτες της: "Στα νέα μας γραφεία θέλουμε να αποτυπώσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε και την κατεύθυνση στην οποία θέλουμε να πηγαίνουμε συνεχώς. Ποια είναι αυτή? Πάντα το καλύτερο. Σε σχέση με τους συνεργάτες μας, πραγματικά ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε πίσω, κοντά μας, στα νέα μας γραφεία και να συνεχίσουμε να χτίζουμε μαζί αυτό που κάνουμε χρόνια τώρα, αξιόπιστες δυνατές συνεργασίες πάντα με γνώμονα το καλό των πελατών και φυσικά και των συνεργατών μας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και για την εμπιστοσύνη τους. Τους περιμένουμε κοντά μας."