8/26/24

Δημήτρης Ζαγκαλιάς (Tsakiris Family): Ο υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας διαψεύδει την Greenpower Greece. «Ουδεμία σχέση έχει η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας με τα 19 πτηνοτροφεία».

Ο CEO της εταιρείας κ. Παύλος Τσακίρης

Την αντίδραση της εταιρείας «ΑΒΓΑ ΤΣΑΚΙΡΗΣ» το εργοστάσιο της οποίας υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή μετά από πυρκαγιά, προκάλεσε ανάρτηση της Greenpeace Greece.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου εργοστασίου αυγών της Β. Ελλάδας, Tsakiris Family A.E. στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις και σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο CEO της εταιρείας Παύλος Τσακίρης, επιβεβαίωσε ότι οι εγκαταστάσεις (τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών και οι υποδομές των logistics) υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά δεν κινδύνεψαν οι παραγωγικές εγκαταστάσεις με τα κοτόπουλα που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία.


Σήμερα απαντώντας στην Greenpeace μέσω Linkedin, ο Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας της εταιρείας TSAKIRIS FAMILY AE, Δημήτρης Ζακαλκάς, διαψεύδει εκ νέου τους ισχυρισμούς της οργάνωσης και όπως τονίζει «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος που τυχόν προκύπτει από το ισχύον νομικό πλαίσιο».

Ωστόσο η οικολογική οργάνωση σε ανάρτηση στο linkedin, αμφισβήτησε ότι δεν κάηκαν κοτόπουλα και υποστήριξε ότι “χιλιάδες κότες είχαν ένα βασανιστικό τέλος”, καθώς κάηκαν ζωντανές μέσα στα κλουβιά τους.



Ο κ. Ζακαλκάς ενημερώνει τους ακόλουθους της Greenpeace στο Linkedin, πως οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας που υπέστησαν όντως ολοκληρωτική καταστροφή ουδεμία σχέση έχουν με τα 19 πτηνοτροφεία της εταιρείας που βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση του CEO της εταιρείας.

 Προσθέτει πως, το ότι δεν υπήρχαν κοτόπουλα στις εγκαταστάσεις που κάηκαν αποδεικνύεται από το τηλεοπτικό υλικό καναλιού Πανελλαδικής εμβέλειας που μετέδιδε ζωντανά τη φωτιά, και διαβεβαιώνει πως το ζωικό κεφάλαιο αποτελεί καθημερινή φροντίδα και τεράστια ευθύνη συμβατική αλλά και προσωπική των επιχειρηματιών ώστε να διαβιούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ευζωίας των πτηνών.