8/26/24

Intralot: Το σχέδιο του Σωκράτη Κόκκαλη για να κυριαρχήσει στην αγορά των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της Intralot κ. Σωκράτης Κόκκαλης

Η Intralot βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας της, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και την αύξηση των εσόδων της από αγορές εκτός Ελλάδας.

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η προσθήκη της μετοχής της εταιρείας στους δείκτες Mid Cap, FTSE All World, FTSE All Cap και FTSE Total Cap. 

Αυτή η εξέλιξη όχι μόνο ενισχύει την προβολή της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και πιθανόν να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, γεγονός που θα μπορούσε να έχει θετικές επιπτώσεις στην τιμή της μετοχής.

Πιέσεις και σταθεροποίηση της αγοράς

Η μετοχή της Intralot έχει περάσει από σημαντικές πιέσεις το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω των ρευστοποιήσεων από ξένους οίκους. Η UBS, για παράδειγμα, πούλησε πάνω από 3 εκατομμύρια μετοχές, γεγονός που επηρέασε την τιμή της μετοχής. Ωστόσο, φαίνεται ότι η αγορά σταθεροποιείται, και η μετοχή έχει αρχίσει να δείχνει ανοδική τάση, κλείνοντας πρόσφατα στα 1,1540 ευρώ με άνοδο 2,30%. Αυτή η ανοδική τάση μπορεί να συνεχιστεί εάν οι συνθήκες στην αγορά παραμείνουν ευνοϊκές και η εταιρεία συνεχίσει να επιδεικνύει θετικά αποτελέσματα.
Στρατηγική επέκταση στις διεθνείς αγορές

Σε στρατηγικό επίπεδο, η Intralot επικεντρώνεται στην επέκτασή της σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και ο Καναδάς, με ιδιαίτερη έμφαση στη διεκδίκηση νέων συμβολαίων στον τομέα των λοταριών και του VLT (Video Lottery Terminal) monitoring. Ο επικεφαλής της εταιρείας, Σωκράτης Κόκκαλης, δήλωσε ότι η Intralot εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής σε ένα από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά την αξία της εταιρείας και να ενισχύσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά.
Αναδιάρθρωση και νέες συμβάσεις

Η διοίκηση της Intralot προετοιμάζεται επίσης για σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο, με την προσθήκη δύο νέων μελών και την αναβάθμιση του ρόλου του Νίκου Νικολακόπουλου, νυν προέδρου και CEO της Intralot Inc. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να διεκδικεί νέες συμβάσεις σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως το Ιλινόις, όπου κατέθεσε πρόσφατα προσφορά για έργο συστήματος παρακολούθησης VLT. Το συγκεκριμένο έργο αφορά την παρακολούθηση περίπου 9.000 παιγνιομηχανημάτων, με προοπτική αύξησης του αριθμού τους. Οι εξελίξεις σχετικά με την ανάθεση του έργου αναμένονται στους επόμενους μήνες, με στόχο την ολοκλήρωσή τους πριν το τέλος του έτους.

Η διοίκηση του Ομίλου διαβλέπει σημαντικές προοπτικές στην αγορά των VLTs στις ΗΠΑ και στοχεύει να ισχυροποιήσει τη θέση της εταιρείας μέσω της διεκδίκησης νέων συμβολαίων. Στις ΗΠΑ, αναμένονται διαγωνισμοί για νέα συμβόλαια σε 15-16 πολιτείες μέσα στην επόμενη διετία, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στο χαρτοφυλάκιο ανταγωνιστών. Η ανάληψη αυτών των συμβολαίων θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Intralot στην αμερικανική αγορά και να θέσει τις βάσεις για μια πιθανή δημόσια προσφορά (IPO) στις ΗΠΑ.

Η Intralot εστιάζει σε λοταρίες μεσαίου και μικρότερου μεγέθους, όπως το Κολοράντο, η Αριζόνα, το Μιζούρι και η Βόρεια Ντακότα, για τις οποίες έχει ήδη κάνει προεργασία για να τις διεκδικήσει. Ο Όμιλος σκοπεύει να συμμετάσχει σε αυτούς τους διαγωνισμούς είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, ανάλογα με τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα απαιτηθούν. Στο άμεσο μέλλον, αναμένονται διαγωνισμοί για έργα στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Αριζόνας και του Μέιν, τα οποία η Intralot προτίθεται να διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις της.
Multi-State έργο στις ΗΠΑ

Παράλληλα με τις προσπάθειες διεκδίκησης νέων συμβολαίων, η Intralot αναμένει ώθηση από ένα multi-state έργο στις ΗΠΑ που αφορά τα παιχνίδια Fast Play, τα οποία επιτρέπουν τη δημιουργία ενός ενοποιημένου τζάκποτ. Αυτό το έργο, το οποίο βασίζεται στο κατοχυρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Τζάκποτ (JMS) της Intralot, αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα επιτρέπει τη συμμετοχή σε παιχνίδια πολλαπλών πολιτειών, με το τζάκποτ να ξεκινά από το 1 εκατομμύριο δολάρια και να αυξάνεται μέχρι να βρεθεί νικητής. Η Intralot έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τρεις πολιτείες και προσδοκά να επεκτείνει αυτές τις συνεργασίες σε περισσότερες πολιτείες τις επόμενες εβδομάδες.
Στόχευση αγορών πέραν των ΗΠΑ

Εκτός από τις ΗΠΑ, η Intralot δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά της Αυστραλίας, όπου διεκδικεί σημαντικά συμβόλαια μέσω της TLC. 

Επιπλέον, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε αγορές όπως η Νότια Αφρική και η Βραζιλία, όπου προσβλέπει στην προμήθεια εξοπλισμού για κρατικές και ιδιωτικές λοταρίες.
Οικονομική σταθερότητα και προοπτικές ανάπτυξης

Η στρατηγική στροφή της Intralot προς τις ανεπτυγμένες αγορές και τα έργα τεχνολογίας και λοταριών φαίνεται να αποδίδει, με τη διοίκηση να αναφέρει υγιείς ταμειακές ροές και χαμηλά κόστη εξυπηρέτησης δανεισμού. 

Ο ισολογισμός της εταιρείας βρίσκεται σε καλή κατάσταση, και το free float της μετοχής έχει διαμορφωθεί στο 45%, γεγονός που ενισχύει τη διασπορά και τη σταθερότητα της μετοχής.

Η μελλοντική πορεία της Intralot θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της στις διεκδικήσεις νέων συμβολαίων και την εισαγωγή της στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ. 

Εάν η εταιρεία καταφέρει να επιτύχει αυτούς τους στόχους, η κεφαλαιοποίησή της θα μπορούσε να αυξηθεί σε πάνω από 1-1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η αναμενόμενη ανάκαμψη στις οικονομικές της επιδόσεις, ιδιαίτερα στην Αργεντινή, όπου το οικονομικό περιβάλλον έχει παρουσιάσει σταθεροποίηση, αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά.

Η Intralot βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή της ανάπτυξής της, με τη διεθνή επέκταση και την αναδιάρθρωση της εταιρείας να αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της στρατηγικής της. 

Οι κινήσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και σε άλλες αγορές δείχνουν τη δέσμευσή της να ενισχύσει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη των τυχερών παιχνιδιών και των λοταριών. 

Η επιτυχία της στις διεκδικήσεις νέων συμβολαίων και η είσοδός της στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για την μελλοντική της πορεία και την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της.


Σύνοψη Τεχνικών Δεικτών:Εκθετικοί Κινητοί Μέσοι Όροι (EMAs):Ο EMA 20 βρίσκεται κάτω από τους EMA 50 και EMA 100, υποδεικνύοντας μια βραχυπρόθεσμη καθοδική τάση.

Υπάρχει όμως μια προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης καθώς η μετοχή προσπαθεί να ανακάμψει.
Fibonacci Επέκταση:Σημαντικά επίπεδα αντίστασης εντοπίζονται στο 0.382 (περίπου στο 1.146 EUR) και στο 0.618 (περίπου στο 1.170 EUR).

Αυτά τα επίπεδα λειτουργούν ως αντίσταση για την τρέχουσα τιμή.

Δείκτης Σχετικής Δύναμης (RSI):Ο RSI βρίσκεται στο 55.05, που υποδεικνύει μια ουδέτερη θέση, δηλαδή η μετοχή δεν είναι ούτε υπεραγορασμένη ούτε υπερπουλημένη.

MACD:Το MACD είναι ελαφρώς αρνητικό (-0.0059), με τη γραμμή σήματος επίσης αρνητική (-0.0140), κάτι που δείχνει ότι υπάρχει ακόμη πίεση πώλησης.

Η θετική απόκλιση στο ιστόγραμμα υποδηλώνει πιθανή αντιστροφή.

Τάσεις και Κινήσεις της Αγοράς:Η μετοχή έχει διαμορφώσει πρόσφατα ένα χαμηλότερο χαμηλό κοντά στο 1.080 EUR, ακολουθούμενο από μια μικρή ανάκαμψη.

Η αποτυχία διάσπασης του προηγούμενου επιπέδου αντίστασης γύρω στο 1.158 EUR είναι κρίσιμη. Αυτό το επίπεδο βρίσκεται κοντά στο 0.50 του Fibonacci, κάτι που υποδεικνύει ότι αποτελεί σημαντικό σημείο αντίστασης.

Η αυξημένη διαπραγμάτευση όγκου στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις υποδηλώνει αυξανόμενο ενδιαφέρον σε αυτά τα επίπεδα τιμών, κάτι που μπορεί να δώσει ώθηση για ανοδική κίνηση.

Πρόβλεψη και Προοπτική:

Αν η μετοχή παραμείνει πάνω από το επίπεδο του 1.146 EUR και συνεχίσει την ανοδική της πορεία, υπάρχει πιθανότητα να φτάσει το επίπεδο του 1.170 EUR μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες.

Ωστόσο, αν αποτύχει να διατηρήσει αυτήν την ορμή, υπάρχει κίνδυνος διόρθωσης προς τα επίπεδα στήριξης στο 1.132 EUR ή ακόμα και χαμηλότερα.