8/24/24

Πέτρος Βουτυράκος: Ο βασιλιάς της Ζακύνθου που ξεκίνησε από το μηδέν και τώρα ελέγχει όλες τις κρουαζιέρες του νησιού. Επεκτείνετε στον χώρο των ναυπηγείων.


Από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις αυτοδημιούργητου επιχειρηματία. Σήμερα κυριαρχεί στην ημερήσια κρουαζιέρα σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησί της Ελλάδος την Ζάκυνθο, με πολυτελή κρουαζιερόπλοια.
Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Πέτρος Βουτυράκος, ο πρώτος από τους τρεις υιούς του Σπύρου, ένας φιλόδοξος ναυτικός που λατρεύει την θάλασσα. Γεννήθηκε στον Γερολιμένα Λακωνίας. Ξεκίνησε με το μικρό σφουγγαράδικο καΐκι του ψαρεύοντας σφουγγάρια, κοράλλια, και ψάρια.

Το 1987, με την βοήθεια της τύχης, τις φιλοδοξίες και τις οικονομίες του αγόρασε ένα μικρό καράβι με το οποίο μετέφερε τουρίστες σε διάφορες παραλίες για μπάνιο. Από εκείνη την στιγμή ίδρυσε το πρώτο του γραφείο στον Πειραιά, την ναυτιλιακή εταιρεία Κάβο Γκρόσσο Ν.Ε. και μπήκε ενεργά και δυναμικά στον τομέα της ναυτιλίας.

Το 1989, αγόρασε το δεύτερο πλοίο και ίδρυσε την δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία Κάβο Ταίναρον Ν.Ε., αναπτυσσόμενος παράλληλα και στον τουριστικό τομέα. Το 1991, ναύλωσε τα πλοία του στο Ιόνιο Πέλαγος και ίδρυσε το πρώτο του τουριστικό γραφείο με έδρα την Ζάκυνθο.

Μέχρι το 1993, με γρήγορη ανοδική πορεία, είχε ιδρύσει συνολικά 12 υποκαταστήματα γενικού τουρισμού σε διάφορα τουριστικά θέρετρα της Ζακύνθου. Το 2001, για να καλύψει τις ανάγκες των τουριστικών δραστηριοτήτων του, επεκτάθηκε στην ίδρυση της Κάβο Γκρόσσο Ναυτιλιακής-Τουριστικής Ε.Π.Ε. με την απόκτηση τεσσάρων τουριστικών
λεωφορείων.

Το 2002, κατασκεύασε το πλοίο «Δελφίνι» το οποίο αντικατέστησε το προηγούμενο εκτελώντας καθημερινές κρουαζιέρες στην Ζάκυνθο και διακινώντας συνολικά,κατά προσέγγιση, 50000 επιβάτες κατά τους θερινούς μήνες.

Το 2011, το όραμα γίνεται πραγματικότητα και ο όμιλος επιχειρήσεων Π.Βουτυράκου αποκτά το διαφορετικό και ξεχωριστό καινούργιο πλοίο του, το « Πειρατικό» Μένια – Μαρία 1 .

Το 2014, καθώς οι απαιτήσεις των πελατών του αυξάνονται, πλέον κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Χαλκίδος το πρωτοποριακό ταχύπλοο (Royal Yacht), με το όνομα “Σταυρούλα Β». Το μοναδικό πλοίο στην κατηγορία του σε όλη την Ελλάδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές για ταξίδια με απαιτήσεις.


Η ήσυχη αλλά δυναμική επιχειρηματική του ζωή, δυστυχώς "δυναμιτίστηκε" τον Οκτώβριο του 2007 με την απόπειρα δολοφονίας του γιου του Γιάννη που ήταν ιδιοκτήτης του κέντρου «Caramela» έναντι συμβολαίου θανάτου αξίας 30.000 ευρώ.


Στη δικογραφία, που έχει μπει πλέον στο αρχείο με βούλευμα, για την υπόθεση του «Caramela» περιλαμβάνονται τα ονόματα περισσοτέρων από 9 ατόμων, ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, γνωστών στο χώρο της νύχτας «μπράβων» ακόμα και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, ο καθένας από τους οποίους φαίνεται να διαδραματίζει διακριτό ρόλο στα γεγονότα.


Εντολή εξόντωσης

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου στο υπόγειο του νυχτερινού κέντρου «Caramela», όπου οι ιδιοκτήτες του οδήγησαν τον 31χρονο επίδοξο δολοφόνο, υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Χρήστο Λουκόπουλο για μια άτυπη, on – camera, ανάκριση. Νωρίτερα, τον είχαν εντοπίσει να κινείται ύποπτα σε παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού και είχαν καταφέρει να τον ακινητοποιήσουν με τη συνδρομή γεροδεμένων υπαλλήλων του καταστήματος. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε (όπως προκύπτει από τη δικογραφία) ότι την εντολή εξόντωσης του Βουτυράκου έδωσε έτερος επιχειρηματίας της λεωφόρου Συγγρού και ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Μούσες», Μπάμπης Λαζαρίδης, που βρέθηκε αρκετό καιρό αργότερα δολοφονημένος. Μια δολοφονία που ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί. Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Λουκόπουλος με νέα κατάθεση του ανασκεύασε όσα είχε πει αρχικά για το σχέδιο δολοφονίας.

Το παρασκήνιο ήθελε τον Λαζαρίδη να έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα (οικονομικό και γοήτρου) από τη φυγή του καλλιτεχνικού διευθυντή και της υπεύθυνης λογιστηρίου από τις «Μούσες» με προορισμό το ανταγωνιστικό «Caramela», καθώς το μεν πρώτο είχε πλέον αναδουλειές ενώ το άμεσα ανταγωνιστικό λειτουργούσε κάθε βράδυ με αρκετή επιτυχία. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε ενώπιον του Γιάννη Βουτυράκου ότι η εντολή που είχε λάβει ήταν να τον πυροβολήσει με μια σφαίρα στο κεφάλι και τρεις στο στήθος με όπλο που του είχε προμηθεύσει ένας εν ενεργεία αστυνομικός!

Ο Πέτρος Βουτυράκος είναι περήφανος για την οικογένεια του και ιδιαίτερα υπερπροστατευτικός. Όποιος τον ρωτάει αν αγαπάει τα παιδία του και την σύζυγο του απαντάει πάντα με τον ίδιο τρόπο. "Όποιος έστω και να σκεφτεί να τους κάνει κακό, σύντομα θα εύχεται να μην είχε γεννηθεί. Δεν πειράζω ούτε μύγα. Μπορώ όμως να γκρεμίσω βουνά για αυτούς που αγαπώ. Όποιος θέλει ας με δοκιμάσει να δει αν λέω αλήθεια ή ψέματα".

Πολλά, πάρα πολλά έχει καταφέρει. Όμως η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ στο αίμα του. Γιατί όπως έγραψε προ ημερών στο προφίλ του στο Facebook : «Ετοιμάζεται σιγά σιγά το ναυπηγείο Οσεανικ Σιο Γιαρντ, του Πέτρου Σπ. Βουτυράκου, στους Αγίους Θεοδώρους Κορίνθου, με μοντέρνες προδιαγραφές».

Μάλιστα, δημοσίευσε και φωτογραφικό υλικό :