8/21/24

Bitcoin: Μετά την πτώση στο κρυπτονόμισμα έρχεται η αναμενόμενη άνοδος.



Το Bitcoin συνεχίζει να εκπλήσσει τις αγορές, σημειώνοντας αύξηση άνω του 5% μέσα σε μία ημέρα, ξεπερνώντας προσωρινά τα 62.000 δολάρια.
Περιεχόμενα

Η άνοδος αυτή έρχεται μετά την πτώση που καταγράφηκε τη Δευτέρα, δείχνοντας την εξαιρετική μεταβλητότητα που χαρακτηρίζει τα κρυπτονομίσματα.

Παράλληλα, το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, σημείωσε άνοδο έως και 6%. Ωστόσο, και τα δύο ψηφιακά νομίσματα παραμένουν κάτω από τα επίπεδά τους πριν από μια εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε αναταράξεις.
Μακροοικονομικοί παράγοντες και γεωπολιτικές εντάσεις διαμορφώνουν το τοπίο

Οι αναλυτές αποδίδουν την πρόσφατη αστάθεια στα κρυπτονομίσματα σε μακροοικονομικούς παράγοντες. Όπως επισημαίνει ο Justin d’Anethan, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού στην Keyrock, μεσοπρόθεσμα οι μακροοικονομικοί παράγοντες θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως τα κρυπτονομίσματα.

Επιπλέον, γεωπολιτικές εντάσεις και ρυθμιστικές αλλαγές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών.
Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για την πορεία των κρυπτονομισμάτων

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι καθοριστικές για το αν η πρόσφατη ανάκαμψη του Bitcoin θα εξελιχθεί σε μια πιο σταθερή ανοδική τάση ή θα αποδειχθεί απλώς μια προσωρινή διόρθωση σε ένα ευρύτερο πτωτικό πλαίσιο.