8/25/24

Τράπεζες: Πως οι 4 CEO μεταμόρφωσαν θετικά το τοπίο. Πέτυχαν κέρδη άνω των €4,4 δισ.!


Το πρώτο εξάμηνο του 2024 αποδείχθηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη περίοδος για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας, οι οποίες πέτυχαν συνολικά κέρδη άνω των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η επίδοση είναι η καλύτερη που έχουν καταγράψει οι τράπεζες από το 2008 και αποτελεί απόδειξη της σταθερής πορείας τους προς την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας.Καθώς οι τράπεζες εκμεταλλεύονται την ανάπτυξη των εργασιών τους και τη μείωση του κόστους, καταφέρνουν να ενισχύσουν τα έσοδά τους και να διατηρήσουν την ανοδική τους πορεία.

Η Alpha Bank, η Eurobank, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο τόσο στα επιτοκιακά τους έσοδα όσο και στις προμήθειες, ενώ παράλληλα ενίσχυσαν την πιστωτική τους επέκταση και περιόρισαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σημαντικό γεγονός για όλες τις τράπεζες ήταν η επιστροφή στη διανομή μερισμάτων μετά από πολλά χρόνια, γεγονός που σηματοδοτεί την πλήρη επαναφορά τους στην κανονικότητα. Ας δούμε αναλυτικά την απόδοση της καθεμίας τράπεζας.
Alpha Bank

Η Alpha Bank κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 322,5 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα επιτοκιακά έσοδα της τράπεζας ανήλθαν σε 828,9 εκατομμύρια ευρώ, ενισχυμένα κατά 6,4% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των υψηλότερων εσόδων από χορηγήσεις και χρεόγραφα.

Τα έσοδα από προμήθειες της Alpha Bank ανήλθαν σε 196,9 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 13,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την τράπεζα να επωφελείται από τη συνεχή αύξηση των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τη συνεισφορά των προμηθειών καρτών και πληρωμών. Ωστόσο, το χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων δανείων της Alpha Bank παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο, στα 29,8 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω των αυξημένων αποπληρωμών και των κοινοπρακτικών δανείων.

Η Alpha Bank κατάφερε να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά της κατά 500 εκατομμύρια ευρώ σε τριμηνιαία βάση, με τον δείκτη NPE να διαμορφώνεται στο 4,7% το πρώτο εξάμηνο του 2024. Τα “κόκκινα” δάνεια της τράπεζας μειώθηκαν σε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ στα τέλη του Ιουνίου, με το 46% αυτών να αφορά στεγαστικά δάνεια.

Η Alpha Bank ήταν επίσης πρωτοπόρος στην προσφορά ενός διπλού πακέτου επιβράβευσης στους μετόχους της το 2024, συνδυάζοντας την καταβολή μερίσματος με την επαναγορά ιδίων μετοχών. Η τράπεζα έλαβε την απαραίτητη εποπτική έγκριση και προχώρησε στη διανομή μερίσματος ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ από τα κέρδη του 2023. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 20% των καθαρών κερδών της χρονιάς και διανεμήθηκε στους μετόχους με τη μορφή μερίσματος σε μετρητά, καθώς και μέσω επαναγοράς μετοχών.

Η Alpha Bank έχει θέσει ως στόχο την αύξηση του ποσοστού διανομής μερίσματος στο 50% των κερδών από το 2025 και μετά, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για συνεχή απόδοση αξίας στους μετόχους της. Η τράπεζα εξετάζει επίσης τη δυνατότητα συνέχισης του προγράμματος επαναγοράς μετοχών, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την αξία της μετοχής και να προσφέρει επιπλέον αποδόσεις στους μετόχους.



Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, ανακοίνωσε ότι η τράπεζα συνεχίζει την ενίσχυση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας και των κεφαλαιακών αποθεμάτων της, με ταυτόχρονη αύξηση των αποδόσεων προς τους μετόχους. Μετά από ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο του 2024, η τράπεζα αναθεώρησε τους στόχους της για το έτος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισης για τη διετία 2025-2026. Με την έγκριση της πρώτης διανομής μερίσματος από το 2007 και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο Moody’s, η τράπεζα στοχεύει σε απόδοση ιδίων κεφαλαίων άνω του 13,5% και συνολικά έσοδα πάνω από 2,1 δισ. ευρώ για το 2024. Παράλληλα, η Alpha Bank μειώνει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, ενισχύει τις καταθέσεις της, και σχεδιάζει να διανείμει το 35% των κερδών του 2024 ως μέρισμα, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 50% τη διετία 2025-2026. Η συνεργασία με την UniCredit προχωράει δυναμικά, εισάγοντας καινοτόμα προϊόντα, ενώ η αναβαλλόμενη φορολογία θα μειωθεί κάτω από 20% έως το 2029, χωρίς να επηρεάζεται η προοπτική μερίσματος.
Eurobank

Η Eurobank κατέγραψε κέρδη ύψους 721 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024, αυξημένα κατά 5,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Η απόδοση επί των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων ανήλθε στο 18,5%, αποδεικνύοντας την ισχυρή οικονομική θέση της τράπεζας και την ικανότητά της να παράγει σταθερά υψηλά κέρδη.

Τα επιτοκιακά έσοδα της Eurobank ανήλθαν σε 1,132 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η τράπεζα επωφελήθηκε από την ισχυρή ζήτηση για χορηγήσεις, τα ομόλογα και τις δραστηριότητες στο εξωτερικό. Επιπλέον, τα έσοδα από προμήθειες ανήλθαν σε 282 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τα νέα δάνεια να αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή αυτών των εσόδων.

Η Eurobank σημείωσε επίσης αύξηση κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο χαρτοφυλάκιο των εξυπηρετούμενων δανείων της, ενώ το συνολικό ποσό των δανείων ανήλθε σε 43,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Το στεγαστικό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας αυξήθηκε στα 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ, με τη ζήτηση να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Ο δείκτης NPE της Eurobank μειώθηκε στο 3,1%, με το προβληματικό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας να διαμορφώνεται σε μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ μετά από προβλέψεις, υποδηλώνοντας τη βελτίωση της ποιότητας των δανείων της.

Ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα για τη Eurobank το 2024 ήταν η επιστροφή στη διανομή μερίσματος, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Η τράπεζα έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και προχώρησε στη διανομή μερίσματος σε μετρητά ύψους 342 εκατομμυρίων ευρώ, ή 0,0933 ευρώ ανά μετοχή. Αυτή η διανομή αποτελεί το πρώτο μέρισμα που καταβάλλει η τράπεζα μετά από τη χρηματοπιστωτική κρίση, υπογραμμίζοντας την ευρωστία και την ισχυρή οικονομική θέση της.

Η Eurobank έχει θέσει ως στόχο την αύξηση του ποσοστού διανομής μερίσματος στο 50% των κερδών από το 2025 και μετά, ευθυγραμμιζόμενη με τις πρακτικές των τραπεζών στην ευρωζώνη. Παράλληλα, η τράπεζα εξετάζει την πιθανότητα εισαγωγής προγράμματος επαναγοράς μετοχών, σε συνδυασμό με τη διανομή μερίσματος, ως επιπλέον μέθοδο απόδοσης αξίας στους μετόχους της.



Ο CEO της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ανακοίνωσε την αναβάθμιση των στόχων της τράπεζας για το 2024, λόγω των ισχυρών επιδόσεων του πρώτου εξαμήνου. Ο νέος στόχος για τα καθαρά λειτουργικά κέρδη ανέρχεται σε άνω των 1,6 δισ. ευρώ, ενώ η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων στο 16,5%. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να μειωθεί στο 3%, με τον δείκτη κεφαλαίων CET1 να υπερβαίνει το 17%. Αναφερόμενος στην Ελληνική Τράπεζα, στην οποία η Eurobank κατέχει πλέον το 56%, ο κ. Καραβίας τόνισε τη σημασία της μελλοντικής συγχώνευσης και των αναμενόμενων συνεργειών.
Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα σημείωσε καθαρή κερδοφορία ύψους 670 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η απόδοση επί των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων ανήλθε στο 18,1%, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή βελτίωση της τράπεζας και την ισχυρή οικονομική της θέση.

Τα επιτοκιακά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας ανήλθαν σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, παρά την πλήρη επίπτωση του κόστους αντιστάθμισης των καταθέσεων και των υψηλότερων εκδόσεων MREL. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο της τράπεζας διαμορφώθηκε στις 323 μονάδες βάσης, υπερβαίνοντας τον στόχο για το 2024. Τα έσοδα από προμήθειες της τράπεζας ανήλθαν σε 205 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τις προμήθειες λιανικής τραπεζικής να συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση αυτή.

Τα εξυπηρετούμενα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας αυξήθηκαν κατά 900 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τα συνολικά δάνεια να διαμορφώνονται σε 31,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η τράπεζα σημείωσε επίσης μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της, με τον δείκτη NPE να διαμορφώνεται στο 3% στα τέλη του 2024, έναντι προηγούμενης εκτίμησης 3,5%.

Σημαντικό γεγονός για την Εθνική Τράπεζα το 2024 ήταν η επιστροφή στη διανομή μερισμάτων μετά από πολλά χρόνια. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι στις 5 Ιουνίου 2024 έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και προχώρησε στη διανομή μερίσματος σε μετρητά ύψους 332 εκατομμυρίων ευρώ, ή 0,36 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό διανομής 30% επί των καθαρών κερδών του 2023.

Η επιστροφή στη διανομή μερισμάτων αποτελεί εξέλιξη-ορόσημο για την Εθνική Τράπεζα και αναγνωρίζει την ισχυρή οικονομική της θέση, τη συνεχή κερδοφορία και τη δημιουργία κεφαλαίων της τράπεζας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας έχει θέσει ως στόχο την αύξηση του ποσοστού διανομής μερίσματος στο 50% των κερδών από το 2025 και μετά, ευθυγραμμίζοντας τις πρακτικές της τράπεζας με εκείνες των υπόλοιπων τραπεζών της ευρωζώνης. Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα εξετάζει την πιθανότητα εισαγωγής προγράμματος επαναγοράς μετοχών, σε συνδυασμό με τη διανομή μερίσματος, ως μια επιπλέον μέθοδος επιστροφής αξίας στους μετόχους της.



Η Εθνική Τράπεζα, υπό τη διοίκηση του Παύλου Μυλωνά, στοχεύει να διανέμει σταδιακά το 70% των κερδών της τα επόμενα χρόνια, με το 2/3 υπό μορφή μερίσματος και το 1/3 μέσω επαναγοράς μετοχών, όπως οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι το θέμα της επαναγοράς μετοχών θα συζητηθεί με τους εποπτικούς φορείς, ενώ η ισχυρή κερδοφορία της τράπεζας έχει ενισχύσει τα κεφαλαιακά της αποθέματα. Ο δείκτης CET1 της τράπεζας ανήλθε στο 18,3% και ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 20,9%, παρέχοντας στρατηγική ευελιξία για μελλοντικές διανομές κεφαλαίου στους μετόχους.

Η τράπεζα έχει ήδη καταβάλει μέρισμα 30% επί των καθαρών κερδών του 2023 και προβλέπει τη διανομή 40% επί των κερδών του 2024. Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα δεν αποκλείει την πιθανότητα εξαγορών, εφόσον αυτές προσφέρουν συνέργειες και αξία στους μετόχους. Με σημαντικές εκταμιεύσεις δανείων, που ανήλθαν σε 2,8 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2024, η τράπεζα στοχεύει σε καθαρή πιστωτική επέκταση 1,5 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους.
Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς πέτυχε καθαρά κέρδη ύψους 563 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 300 εκατομμύρια ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος το 2023. Η απόδοση επί των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων της διαμορφώθηκε στο 18%, υποδηλώνοντας την ισχυρή οικονομική θέση της τράπεζας και την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών της κινήσεων.

Τα επιτοκιακά έσοδα της Πειραιώς ανήλθαν σε 1,045 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η τράπεζα επωφελήθηκε από τα ελκυστικά spreads στο χαρτοφυλάκιο των χορηγήσεων και το χαμηλό beta στις καταθέσεις, με το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο να φτάνει το 2,7%. Επιπλέον, τα έσοδα από προμήθειες της τράπεζας ανήλθαν σε 324 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 44% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της αυξημένης δραστηριότητας στα δάνεια, στις κάρτες και στο asset management.

Η τράπεζα σημείωσε επίσης αύξηση κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο χαρτοφυλάκιο των εξυπηρετούμενων δανείων της, ενισχύοντας τη δυναμική της στον τομέα της στεγαστικής πίστης, όπου κατέχει μερίδιο 31% στο πρόγραμμα “Σπίτι Μου”. Τέλος, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της τράπεζας μειώθηκε στο 3,3%, με το απόθεμα των NPEs να διαμορφώνεται σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τη βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου της τράπεζας.

Σημαντικό επίτευγμα για την Τράπεζα Πειραιώς ήταν η επιστροφή της στη διανομή μερίσματος το 2024, μετά από χρόνια αβεβαιότητας και προκλήσεων. Η τράπεζα έλαβε την απαραίτητη έγκριση από τις εποπτικές αρχές και προχώρησε στη διανομή μερίσματος ύψους 79 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά στους μετόχους της. Η διανομή ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2024, αφού εγκρίθηκε από την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Το γεγονός αυτό αποτελεί ορόσημο για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει ήδη θέσει ως στόχο την αύξηση του ποσοστού διανομής μερίσματος στο 50% των κερδών από το 2025 και μετά. Αυτή η στρατηγική κίνηση ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μετόχων για αυξημένες διανομές στο μέλλον και ευθυγραμμίζεται με τις τάσεις που επικρατούν στην ευρωζώνη.



Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, χαρακτήρισε το 2024 ως ορόσημο για την τράπεζα, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια που θα καταβληθεί μέρισμα σε μετρητά, ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ. Κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, ο κ. Μεγάλου επεσήμανε τη σταθερή πρόοδο της τράπεζας, ανακοινώνοντας στόχους για τη διανομή μερίσματος 30% από τα κέρδη του 2024 και 50% από το 2025, υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημαντική αναδιάρθρωση που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2017-2023, με δραστική μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPE) από 52% σε 3,5% και αύξηση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων στο 17%. Η Πειραιώς διατηρεί ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, έχοντας χορηγήσει νέα δάνεια ύψους 8,4 δισ. ευρώ το 2023 και θέτοντας ως στόχο να ξεπεράσει τα 35 δισ. ευρώ σε εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι το 2026. Παράλληλα, η τράπεζα ενισχύει την καινοτομία με την έναρξη λειτουργίας της neobank Snappi, η οποία φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στο τραπεζικό τοπίο της Ευρώπης.

Επενδυτικοί οίκοι αυξάνουν τις τιμές στόχους για τις Ελληνικές τράπεζες

Deutsche Bank: Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να προσελκύουν την προσοχή των επενδυτών, καθώς οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτικοί οίκοι αυξάνουν τις τιμές στόχους τους, αναμένοντας ένα ισχυρό τρίμηνο και την πιθανή έγκριση της ΕΚΤ για την καταβολή μερισμάτων για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Οι αναλυτές θεωρούν σχεδόν σίγουρη την αναβάθμιση των εκτιμήσεων των τραπεζών.

Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε μια περίοδο δυναμικής ανόδου, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη θετική αναθεώρηση των τιμών-στόχων τους από τη Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα, σε νέο της report, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, δίνοντας σύσταση “buy” για όλες τις συστημικές τράπεζες – Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank – ενώ αυξάνει τις τιμές-στόχους για αυτές σε επίπεδα που κυμαίνονται από 31% έως 48%.

Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank αύξησε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,30 ευρώ από 2,20 ευρώ προηγουμένως, για την Πειραιώς στα 5 ευρώ από 4,70 ευρώ, για τη Eurobank στα 2,85 ευρώ από 2,75 ευρώ και για την Εθνική στα 9,85 ευρώ από 9,50 ευρώ. Οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την έκθεση, ξεπερνούν τους στόχους τους ανά τρίμηνο και προχωρούν σε συνεχείς αναβαθμίσεις των επιδόσεών τους, ενισχύοντας τη θετική τους εικόνα στις διεθνείς αγορές.

Η Deutsche Bank τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζονται ελκυστικές μετά το πρόσφατο sell-off, το οποίο επηρέασε τις τιμές των μετοχών τους περισσότερο από άλλες τράπεζες. Παράλληλα, οι τράπεζες συνεχίζουν να υπεραποδίδουν σε βασικούς τομείς, όπως τα επιτοκιακά έσοδα και η δραστηριότητα χορηγήσεων, ενισχύοντας περαιτέρω την κερδοφορία τους.

Η γερμανική τράπεζα υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι καλά τοποθετημένες για το μέλλον, με ισχυρές αποδόσεις και κεφαλαιακή επάρκεια. Αυτό τις καθιστά εξαιρετικά ελκυστικές επενδυτικές επιλογές, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Με τις προσδοκίες για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας να παραμένουν υψηλές, οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται πως έχουν την προοπτική να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών.UBS ξεκίνησε την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών με θετικές προοπτικές, δίνοντας τιμές στόχους για την Alpha Bank στα 2,30 ευρώ, για τη Eurobank στα 2,60 ευρώ, για την Εθνική στα 11 ευρώ και για την Πειραιώς στα 5,50 ευρώ.JP Morgan προέβλεψε τιμές στόχους 2,40 ευρώ για την Alpha Bank, 2,40 ευρώ για τη Eurobank, 8,30 ευρώ για την Εθνική και 5,35 ευρώ για την Πειραιώς.Goldman Sachs έδωσε τιμές στόχους 10 ευρώ για την Εθνική, 5,30 ευρώ για την Πειραιώς, 1,95 ευρώ για την Alpha και 2,5 ευρώ για τη Eurobank.Jefferies διατηρεί τις συστάσεις αγοράς για τις μετοχές με τιμές στόχους 2,60 ευρώ για την Alpha Bank, 10,35 ευρώ για την Εθνική, 5,25 ευρώ για την Πειραιώς και 2,70 ευρώ για τη Eurobank. Eurobank Equities αναβάθμισε την τιμή στόχο για την Πειραιώς στο 5,78 ευρώ, ενώ για την Alpha Bank η τιμή στόχος είναι στα 2,41 ευρώ και για την Εθνική στα 10,37 ευρώ.Axia αύξησε τις τιμές στόχους για την Alpha Bank στα 2,50 ευρώ, για τη Eurobank στα 3,00 ευρώ, για την Εθνική στα 10,50 ευρώ και για την Πειραιώς στα 5,30 ευρώ.Euroxx διατηρεί συστάσεις “overweight” με τιμές στόχους 2,5 ευρώ για τη Eurobank, 9,8 ευρώ για την Εθνική, 2,4 ευρώ για την Alpha Bank και 5,4 ευρώ για την Πειραιώς.

Η NBG Securities επίσης προχώρησε σε αύξηση των τιμών στόχων, με νέες τιμές 2,50 ευρώ για την Alpha Bank, 2,85 ευρώ για τη Eurobank και 5,30 ευρώ για την Πειραιώς.

Παράλληλα, η Autonomous Research μείωσε τις τιμές στόχους για τις Alpha Bank και Πειραιώς, διατηρώντας ουδέτερες συστάσεις, ενώ η Mediobanca και η Citi τοποθέτησαν την Alpha Bank στις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές τους.

Τέλος, η Wood συμπεριέλαβε την Alpha Bank στα top picks της, αναμένοντας βελτίωση της κερδοφορίας και κεφαλαιακή επάρκεια άνω του 17,5% μέχρι το 2026.